• Suna acum:
  • 0743771219

Luni - Vineri ( 12.00 - 20.00 )

Terapia

Există trei lucruri care trebuie luate în considerare în tratamentul cariilor dentare: prevenirea, remineralizarea și restaurarea.
Prevenirea. Indicat este să limităm cantitatea și frecvența consumului de zahăr și amidon din dieta noastră pentru a preveni aparitia cariilor.
Remineralizarea reprezintă un tratament specific în funcție de gravitatea cariei.
Restaurarea dinților se face în mod direct, prin obturație (plombă) coronară sau prin prin fațetare cu compozit, prin obturație cu compozit (plombare cu compozit) fotopolimerizabil sau prin încrustații ceramice (onlay sau inlay).
Din ce cauză apare o carie dentară?
Cariile dentare apar în special la persoanele cu o igienă orală deficitară, cele care consumă în mod frecvent dulciuri sau cele care nu se prezintă periodic la un control stomatologic sau din cauze necunoscute ori genetice.

Cum putem preveni apariţia cariilor dentare?

• Prin periaj de cel puţin două ori pe zi şi folosirea zilnică a aţei dentare pentru îndepărtarea plăcii bacteriene interdentare şi de sub joncţiunea mucogingivala.
• Controale dentare de rutină. Măsuri preventive pentru a împiedica apariţia cariilor şi pentru ca problemele minore să nu devină majore;
• O dietă echilibrată, săracă în zaharuri şi amidon. Dacă totuşi consumaţi alimente cu conţinut de zaharuri şi amidon, încercaţi să o faceţi în timpul meselor şi nu între mese, pentru a limita expunerea dinţilor la acizii produşi de acestea;
• Cu produse de igienă dentară îmbogăţite cu fluor, inclusiv pastă de dinţi fluorurată;
• Asiguraţi copiilor un aport corespunzător de fluor în apa de băut. Dacă sursa dvs. de apă potabilă nu conţine fluor, medicul dentist sau pediatru poate prescrie suplimente zilnice pe bază de fluor.

ADRESA

Aleea Gorunului nr. 12 Complex Micro 17 GALATI

URGENTE (24X7)

Mobil: 0743771219

EMAIL

clinicagadent18@gmail.com

PROGRAM

Luni - Vineri 12 - 20 Sambata - Duminica Inchis